EN

ساخت مبدل حرارتی

یکی از تجهیزات دیگری که در صنایع مهم مانند پتروشیمی و نفت مورد استفاده قرار می گیرد، مبدل های حرارتی است.در این مطلب قصد داریم در مورد روش ساخت انواع مبدل های حرارتی نکاتی را بیان کنیم.

ساخت مبدل حرارتی

یکی از تجهیزات دیگری که در صنایع مهم مانند پتروشیمی و نفت مورد استفاده قرار می گیرد، مبدل های حرارتی است. ما در این مطلب قصد داریم در مورد روش ساخت انواع مبدل های حرارتی نکات مهمی را بیان کنیم. پس تا پایان ما را همراهی کنید. 

مبدل حرارتی چیست؟

اگر بخواهیم تعریفی ساده از مبدل حرارتی به شما ارائه دهیم، میتوانیم بگوییم که مبدل حرارتی وسیله ای است که می تواند حرارت بهینه را از یک وسیله به وسیله دیگر و یا از یک ماده به ماده دیگر منتقل کند. از مبدل های حرارتی برای سرمایش و یا گرمایش می توان استفاده کرد. مبدل های حرارتی در صنایع بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف از مبدل های حرارتی شامل مبدل های حرارتی صفحه ای، مبدل های حرارتی لوله ای و مبدل هوای خنک می شوند. 
نحوه کار مبدل های حرارتی بدین صورت است که این دستگاه حرارت یا دما را از از یک محیط گرفته و به محیط دیگر منتقل می کند. به عنوان مثال می تواند حرارت روغن داغ را گرفته و به آب انتقال دهد و آب را گرم کند. برای انتخاب نوع مبدل حرارتی باید به نوع کاری که می خواهید انجام دهید و میزان حرارت مورد انتقال و نوع موادی که قرار است وجود داشته باشند، توجه کنید. بر اساس این فاکتور ها می توانید نوع مبدل حرارتی مورد نظر خود را انتخاب کنید. مبدل های حرارتی صفحه ای ، لوله ای، اسپیرال و هواخنک جزء مبدل های حرارتی غیر مستقیم هستند. برج های خنک کن و دی سوپر هیتر ها جزء مبدل های حرارتی مستقیم محسوب می شوند. 


موارد استفاده مبدل حرارتی

به دلیل مصرف زیاد سوخت در صنایع مختلف و هزینه بالای آن می توان از انرژی های موجود به عنوان جایگزین سوخت در صنایع استفاده کرد. برای این کار به تجهیزاتی مانند مبدل های حرارتی نیاز خواهید داشت. صنایعی مانند فولاد، نیروگاه های تولید برق، صنایع غذایی، سیستم های تولید همزمان برق و حرارت، تاسیسات تهویه مطبوع و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیاز به مصرف سوخت بالایی دارند. به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت می توان از مبدل های حرارتی در این صنایع استفاده کرد. مبدل های حرارتی هزینه طراحی و ساخت و تعمیرات پایینی داشته و نحوه عملکرد آن ها بسیار ساده است. نصب و راه اندازی آن ها بسیار راحت بوده و فضای کمی را اشغال می کنند. 

مراحل ساخت مبدل حرارتی

مبدل های حرارتی با توجه به کارایی و عملکردی که دارند، یکی از تجهیزات مهم در صنایع محسوب می شوند. بنابراین باید در ساخت و طراحی آن ها نهایت دقت را به خرج داد. در ساخت مبدل های حرارتی باید اصول و قوانین خاصی رعایت شود. برای ساخت مبدل حرارتی باید ابتدا پروژه مورد نظر توسط طراحان مورد بازدید قرار بگیرد و محاسبات لازم انجام شود. با توجه به محاسبات انجام شده نوع، جنس و ظرفیت مبدل تعیین شده و مهندسان اقدام به طراحی مبدل حرارتی مناسب با نیاز مشتری و پروژه او می کنند. مبدل های حرارتی که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند، قسمت های مختلفی دارد که عبارتند از: پوسته خارجی، باله های فلزی، منیفولد های انتقال سیال به لوله ها و شبکه لوله های داخل کویل. مکانیزم انتقال حرارت در انواع مبدل های حرارتی متفاوت است. این مکانیزم ها شامل انواع مختلفی مانند جریان متقاطع، ترکیبی یا همزمان می شوند.