کاربرد مخازن تحت فشار
همانطور که گفته شد از مخازن تحت فشار برای نگهداری و حمل و نقل هوای فشرده، انواع گاز ها و یا برای ذخیره انواع گاز های مایع مانند آمونیاک، پروپان، کلر و بوتان استفاده می کنند. این ها مصارف مخازن تحت فشار در صنعت بودند. اما مخازن تحت فشار در مصارف غیر صنعتی نیز کاربرد دارند؛ مانند تانک های ذخیره آب گرم برای مصارف خانگی و یا کپسول های نگهداری و مصرف اکسیژن از جمله کاربرد های مخازن تحت فشار در زمینه های غیر صنعتی هستند. در بین انواع مختلف مخازن تحت فشار، مخازن کروی، استوانه ای و یا مخروطی موارد مصرف بیشتری دارند.
مخازن جزء پرکاربردترین تجهیزات در صنایع به شمار می روند که انواع گوناگونی دارند. یکی از پرفروش ترین مخازن، مخازن تحت فشار هستند که از نظر ظاهری به شکل های مختلفی ساخته می شوند. این مخازن به دلیل طراحی خاص و منحصر به فردی که دارند بیشتر در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه ها، معادن و نیروگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به کاربرد گسترده و ضرورت استفاده از این مخازن در صنایع نفت و گاز، فرایند ساخت این محصولات اهمیت بسیار زیادی پیدا میکند. در این مطلب قصد داریم با روش ساخت مخازن تحت فشار و اصول انجام آن آشنا شویم.
همه چیز درباره مخازن تحت فشار
مخازن تحت فشار از مهم ترین مخازن صنعتی به شمار می روند که هیچ گونه نشتی نداشته و به جهت نگهداری و ذخیره سازی مایع و گاز مورد استفاده قرار میگیرند. این مخازن را می توان در شکل های مختلف استوانه ای، کروی و مخروطی از بازار تهیه کرد. این مخازن همانطور که از نامشان پیداست گازها و مایعات را تحت فشار خاص( فشاری غیر از فشار اتمسفر) نگهداری میکنند. فشار داخلی این مخازن معمولاً بالاتر یا پایین تر از فشار هوای موجود است.
بنابراین کار با این مخازن بسیار خطرناک بوده و بایستی برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه ای تمامی اصول ایمنی را در هنگام استفاده از آن ها رعایت کرد. تولید کنندگانی که به صورت تخصصی در زمینه ساخت مخازن تحت فشار فعالیت میکنند این محصولات را با استانداردهای خاصی می سازند. در ادامه در رابطه با روش ساخت مخازن تحت فشار و مراحل انجام آن بیشتر صحبت میکنیم.
روش های مختلف برای ساخت مخازن تحت فشار
به طور کلی برای ساخت مخازن تحت فشار دو روش کلی وجود دارد که تولید کنندگان بر اساس منابع موجود، بودجه و اهداف خود از هر کدام از این روش ها برای ساخت این مخازن استفاده میکنند. بیایید با این دو روش آشنا شویم.