EN

ساخت سازه های فلزی خاص

صنعت ساختمان سازی یکی از پرطرفدارترین صنایع در دنیای امروز محسوب می شود. یکی از مصالح و لوازم اولیه مورد نیاز در این صنعت، سازه های فلزی هستند. در این مطلب قصد داریم درباره آن ها با شما صحبت کنیم.

ساخت سازه های فلزی خاص

 صنعت ساختمان سازی یکی از پرطرفدارترین صنایع در دنیای امروز محسوب می شود. یکی از مصالح و لوازم اولیه مورد نیاز در این صنعت، سازه های فلزی هستند. در این مطلب قصد داریم در مورد انواع مختلف سازه های فلزی خاص، طراحی و ساخت آن ها با شما صحبت کنیم. چنانچه شما به دنبال شناخت این سازه ها هستید، خواندن این مطلب کمک زیادی به شما خواهد کرد. 

معرفی سازه های فلزی خاص

همانطور که گفتیم سازه های فلزی از مواد اولیه و پر کاربرد در صنعت ساختمان سازی به شما می آیند. این سازه ها عمدتا از فلز فولاد ساخته می شوند. با توجه به نوع فلز، آلیاژ آن و طراحی آن ها سازه های فلزی به انواع مختلفی مانند سازه فولادی قابی، سازه فولادی معلق، سازه فولادی پوسته ای و سازه فولادی خرپا تقسیم می شوند. سازه های فلزی به دلیل این که از فلز تشکیل می شوند، بسیار محبوب هستند. فلز خاصیت چکش خواری، پذیرش جوش، خاصیت فنری و لاستیکی خاصی دارد که می توان از آن برای ساخت سازه های فلزی در شکل ها و اندازه های مختلفی استفاده کرد. از طرفی سازه های فلزی استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار، حرارت و تغییرات آب و هوا دارد. به همین دلایل امروزه استفاده از سازه های فلزی در صنایع مختلف با کارکرد های متفاوت بسیار رایج شده است. 

 

موارد استفاده از سازه های فلزی خاص

همانطور که پیشتر گفتیم سازه های فلزی کاربرد های گوناگونی در صنایع مختلف به خصوص صنعت ساخت و ساز ساختمان ها دارند. به عنوان مثال برای ساخت ساختمان ها و برج های چندین طبقه می توان از سازه های فلزی استفاده کرد. در فرایند ساخت سیلو ها، پل های معلق، ساخت اسکلت سقف و مخازن نگهداری سیالات در صنایع مختلف نیز باید از سازه های فلزی متناسب با مکان مورد نظر استفاده کرد. 

 مراحل ساخت سازه های فلزی خاص

مراحل ساخت سازه های فلزی بسیار تخصصی بوده و افراد برای این کار نیاز به اطلاعات و تجربه کافی دارند. جالب است بدانید سازه های فلزی خاص به طور کلی از چهار قسمت تشکیل می شوند که عبارتند از: 
تیر ها: این دسته شامل صفحه ستون، کف پله ها، ورق های باربر و غیره می شوند. این اجزا حتما باید در یک سازه فلزی وجود داشته باشند. در واقع بدون وجود این ها نمی توان سازه فلزی را طراحی کرد و ساخت. 
ستون ها: ستون ها نیز برای داشتن سازه فلزی خاص ضروری و الزامی هستند. در ساخت ستون ها از مصالحی مانند تیر آهن، پروفیل و قوطی استفاده می کنند. معمولا داخل ستون ها را با بتن پر می کنند تا استحکام و مقاومت آن ها بالا تر رود.
اجزای کششی: این اجزا برای انتقال و جابجایی و نگهداری بارهای محوری کششی در نظر گرفته شده اند.
اعضای خمشی و فشاری: این اعضا به عنوان اتصالات سخت در سازه به کار می روند و عموما به شکل صلیبی تولید می شوند. مهمترین بخش سیستم خمشی، تیر ها هستند. برای این که سازه بتواند در برابر فشار ها مقاومت لازم را داشته باشد، باید اعضای خمشی و کششی موجود در آن مقاومت بالا داشته باشند و به درستی طراحی شده باشند. 
با در نظر گرفتن این چهار جزء از سازه های فلزی و با انجام محاسبات لازم و در نظر گرفتن قوانین و قواعد ساخت سازه های فلزی می توان سازه های فلزی خاصی را طراحی و تولید کرد که در ساخت سازه های خاص به کار می روند.